''Asya'nın yükselişi ABD hegemonyasını parçalıyor''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Rusya Ukrayna sahasında yaşanan gelişmeler üzerinden önemli tespitlerde bulundu. Bilgin, Asya ülkelerinin yükselişte olduğu bu dönemde Amerika Birleşik Devletleri’nin Ortadoğu’daki yenilgisine dikkat çekti.

Asya ülkelerinin yükselişine ABD’nin kaybına işaret etti:

- ABD ikinci duya savaşı sonunda kayboluyor.

 Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ev sahipliğinde Ortak Paylaşım Platformu’nun 4’üncü İstanbul’da yapıldı. Toplantıya işçi, işveren katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katılımcılar arasında yer aldı.

Bakan Bilgin, konuşmasında Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’da başlattığı operasyonu değerlendirdi. Önemli tespitler yapan Bilgin, ABD kışkırtması ile adım atan Ukrayna’nın kaybettiğini belirtti. Bilgin, Asya’nın yükselişine ABD’nin yenilgisine dikkat çekti:

- ABD ikinci duya savaşı sonunda kayboluyor. Asya’nın yükselişi o hegemonyayi parçalıyor. ABD iç savaşlar çıkarıyor. Irak, Suriye.... ama bunlar çıkmaz sokaklar. Kısa vadede onlara nefes aldırır ama uzun vadede orta doğudan kovulmalarına yol açar. Bakın kaybeden Ukrayna.

Diğer yandan Ortak Paylaşım Platformu toplantısında öne çıkan başlıklar ise istihdamın korunması ve kayıt dışı çalışmanın engellenmesi oldu. İşçi ve işveren ortak iş birliği ile sorunların çözümü noktasında kararlılıklarını dile getirdi.

Milyonların merakla beklediği asgari ücret konusu da gündeme geldi. Bakan, işçiyi enflasyona ezdirmemekte kararlı olduklarını vurguladı.

Kalın'dan dikkat çeken Rusya açıklaması Dış Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Astana'da bir araya geldi Dış Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile masa tenisi oynadı Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika