Akar'dan Yunan Bakana davet

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ateş Serbest 2022 Tatbikatı’na katıldı. Akar, Yunanistan ile diyaloğa önem verdiğini belirtti ve Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos’u eşiyle birlikte Türkiye’ye davet ettiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ateş Serbest 2022 Tatbikatı sonrası Yunanistan - Türkiye arasındaki gerginlikten terörle mücadeleye birçok başlıkta önemli mesajlar verdi.

YUNANİSTAN İLE DİYALOĞU İSTİYORUZ

Akar, Yunanistan konusunda Türkiye'nin özverili davrandığına dikkat çekti:

- Biz diyalog, dostluk, kardeşlik deyince sanki bir zafiyet gibi anlaşılıyor, öyle bir şey yok. Bizim askeri heyetimiz iki kez Yunanistan’a gitti, onlar bir kez Ankara’ya geldi. Şimdi 4’üncü toplantı için Yunan heyetini Türkiye’ye bekliyoruz. Biz ‘gelin bu toplantılara devam edelim’ derken, bazıları ‘Türkler diyaloğa gelsin’ diyorlar. Aslında diyaloğu isteyen biziz.

 YUNANİSTAN ADINA BAŞKALARI DA KONUŞUYOR

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos’u eşiyle birlikte Türkiye’ye davet ettiğini de belirtti. Akar, “olumlu hava esmesinden rahatsız olanlar var” dedi:

- Olumlu havanın esmesi, oluşması için ama sanki bundan da rahatsız olanlar var. Biz Türk-Yunan sorunlarının çözülebileceğini, çözülemezse bile kontrol altında tutulabileceğini, ülkelerimize, bölgeye ve NATO’ya zarar vermeden bir şekilde çözmemiz, yönetmemiz gerektiğini değerlendiriyoruz.

 Yunanistan'ın tavrına rağmen Türkiye olarak çözüm odaklı olduklarını vurgulayan Bakan Akar, Yunanistan’ın Lozan ve Paris Anlaşmalarının ilgili maddelerine aykırı biçimde adaları silahlandırdığına da dikkati çekti.

Çavuşoğlu'ndan kritik gaz borsası açıklaması Dış Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbeycan ve Ermenistan hakkında açıklama Dış Politika ABD'den Türk iş insanlarına yaptırım tehdidi Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika