Uçan taksi Xpeng X2 ilk uçusunu Dubai semalarında yaptı

Artık uçan taksilere binme zamanı gelmedi mi? “XPeng X2” yüzlerce uçan araç projesinden bir tanesi ve bu proje DUBAİ'de test edildi. Taksi 380 metreye kadar çıkabiliyor ancak kurallar gereği 91 metreye kadar çıkmasına izin veriliyor. Ayrıca maksimum 35 dakika uçuş süresine sahip.

Çinli XPeng Inc şirketinin ürettiği “XPeng X2”isimli elektrikli uçan taksi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde test edildi.

Guangzhou merkezli XPeng Inc’in havacılık iştiraki tarafından geliştirilen “XPeng X2”, dünya çapında düzinelerce uçan araba projesinden bir tanesi.

“XPeng X2” 380 metreye kadar çıkabiliyor. Fakat kurallar gereği uçak 91 metre yüksekliğe sadık kalarak faaliyet gösterecek.

Uçan taksi, maksimum 35 dakika uçuş süresine sahip. takside acil durumlar için paraşüt bulunduğu ifade edildi.

Şirket, saatte 130 kilometre maksimum hıza sahip olan uçak taksilerin 2 yolcu kapasitesi taşıdığını belirtti.
İlk gösteri boş bir kokpitle yapıldı ancak şirket Temmuz 2021’de insanlı bir uçuş gerçekleştirdiklerini söyledi.

Orman yangınlarıyla mücadelede "yapay zeka" dönemi Bilim ve Teknoloji 6. Akdeniz Bilişim Zirvesi ‘Dijital Çağ’ temasıyla düzenlendi Bilim ve Teknoloji Sıcak hava balonu nasıl çalışır? Bilim ve Teknoloji Telegram'da zehir tacirleri Bilim ve Teknoloji Yerli ve milli yazılımlar gündemde Bilim ve Teknoloji Tarihin en büyük şifre sızıntısı yaşandı! Bilim ve Teknoloji Çin Ay'ın karanlık yüzüne indi Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji ZİHA ile ilaçlama daha verimli Bilim ve Teknoloji