Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankası kuruluyor: FUPS Bank A.Ş'nin kuruluş sermayesi 1,5 milyar Türk Lirası

Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankası kuruluyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, FUPS Bank A.Ş.’nin kuruluşuna izin verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, “FUPS Bank A.Ş.” unvanlı dijital mevduat bankası kurulmasına izin verdi.

Bankanın kuruluş sermayesinin 1.5 milyar Türk Lirası olduğu açıklandı.

Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik kapsamında verilen karar, ilk dijital mevduat bankası kuruluş izni niteliğini taşıyor.

FUPS Bank A.Ş.’nin yüzde 99’undan fazlasına Lydians Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. sahip. Şirket Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yetkilendirilmiş lisanslı bir elektronik para kuruluşu ve “FUPS” markası adı altında faaliyet gösteriyor.

Finansal teknoloji dünyasının yakından tanıdığı FUPS, Bankalararası Kart Merkezi ve Principal statüde VISA üyesi olmasının yanı sıra, Payment Card Industry ve Data Security Standart sertifikasyonlarına da sahip bulunuyor.

Elon Musk Twitter'a yeniden talip oldu Bilim ve Teknoloji Hubble teleskopu birbirine neredeyse çarpan iki galaksinin fotoğrafını kaydetti Bilim ve Teknoloji Meslek liselerinde öğrenciler 69 okula basketbol potası üretiyor Bilim ve Teknoloji Telegram'da zehir tacirleri Bilim ve Teknoloji Yerli ve milli yazılımlar gündemde Bilim ve Teknoloji Tarihin en büyük şifre sızıntısı yaşandı! Bilim ve Teknoloji Çin Ay'ın karanlık yüzüne indi Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji ZİHA ile ilaçlama daha verimli Bilim ve Teknoloji