Türkiye yerin altındaki sıcak sulardan element arayacak: Lityum arama projesi başladı

Türkiye yerin altındaki sıcak sulardan element arayışına girdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ‘Jeotermal Kaynaklardaki Lityum ve Diğer Elementlerin Potansiyelinin Belirlenmesi Projesi' ile yer altındaki jeotermal kaynaklardan çıkarılan elementleri ham madde olarak kullanacak.

Tarım ve turizmde çoklukla kullanılan jeotermal kaynaklarda element aranacak.

Jeotermal kaynaklardaki elementlerin bulunması için ‘Jeotermal Kaynaklardaki Lityum ve Diğer Elementlerin Potansiyelinin Belirlenmesi Projesi' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından başlatıldı.

Bu projeyle yenilenebilir enerji sistemlerinin temel maddesi olan lityum ve diğer değerli elementler, jeotermal enerji santrallerinde üretilecek.

Proje kapsamında Lityum ve diğer elementlerin potansiyellerinin belirlenmesi için numuneler alınacak.

Projede görev alacak personeller bir yandan eğitim görürken, bir yandan da numunelerin alınacağı sahalar tespit ediliyor.

Dünya lityum rezervinde 25'inci sırada yer alan Türkiye, bu çalışmalarla birlikte jeotermalden büyük oranda akışkan bulmayı hedefliyor.

Proje tamamlandığında jeotermal kaynaklı elektrik üretim tesislerinden günlük 46 kilogram lityum elde edilecek. Toplamda 35 bin tonluk üretimle dünya lityum üretiminin yarısından fazlası Türkiye jeotermalinden çıkarılmış olacak.

Teknopark İstanbul İspanya'da tanıtıldı Bilim ve Teknoloji Çin'in ilk yerli üretim yolcu uçağı tescil edildi Bilim ve Teknoloji Migros mağazalarına şarj istasyonu Bilim ve Teknoloji Sabri Ülker Bilim Ödülü sahibini buldu Bilim ve Teknoloji Telegram'da zehir tacirleri Bilim ve Teknoloji Yerli ve milli yazılımlar gündemde Bilim ve Teknoloji Tarihin en büyük şifre sızıntısı yaşandı! Bilim ve Teknoloji Çin Ay'ın karanlık yüzüne indi Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji