Katar'dan yenilenebilir enerji atağı: Enerji ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak

Katar 417 milyon dolarlık Al Kharsaah Güneş Enerjisi Santrali'nin açılışını yaptı. Santralde yaklaşık 2 milyon güneş paneli bulunuyor ve ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu üretmesi bekleniyor.

Katar, Başkent Doha'nın yaklaşık 80 kilometre batısındaki çöl bölgesinde Çinli şirketler tarafından inşa edilen ilk güneş enerjisi santralinin açılışını yaptı.

Toplam 417 milyon ABD doları yatırımla 800 MW'lık (megavat) Al Kharsaah Güneş Enerjisi Santrali, ülkenin petrol ve doğal gaza sahip ilk fosil yakıt olmayan elektrik santrali ve Ortadoğu'nun en büyüklerinden biri.

Yaklaşık 10 kilometrekarelik bir alana yayılan tesis, bölgenin zengin foto-termal kaynaklarını elektriğe dönüştürmek için yaklaşık iki milyon güneş paneli bulunduruyor.

Teknolojik yenilik sayesinde Çinli şirketler, panelleri temizlemek için otomatik robotik kollar kullanarak santralin elektrik üretim kapasitesini yüzde 20 artırmayı da başardı.

Toplam kapasitesi yaklaşık 800MW (megavat) olan santralin ülkede tüketilen elektriğin yüzde 10'unu üretmesi bekleniyor.

Iğdır'da takibe alınan bozkır kartalı Mısır'a ulaştı Bilim ve Teknoloji Uzay'da üretilen retina körlüğe çözüm olabilir Bilim ve Teknoloji Togg fabrikasında geri sayım: ''100 yıllık şirketlere meydan okuyoruz'' Bilim ve Teknoloji Telegram'da zehir tacirleri Bilim ve Teknoloji Yerli ve milli yazılımlar gündemde Bilim ve Teknoloji Tarihin en büyük şifre sızıntısı yaşandı! Bilim ve Teknoloji Çin Ay'ın karanlık yüzüne indi Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji ZİHA ile ilaçlama daha verimli Bilim ve Teknoloji