Ece Seçkin'in klibinde kullanılan AR-VR-MR nedir? Arttırılmış Gerçeklik, Sanal Gerçeklik ve Karma Gerçeklik arasındaki farklar neler?

VR, AR, MR... Teknolojinin geldiği son noktayı temsil eden bu üç teknolojinin ne olduğu merak ediliyor. VR, AR, MR nedir? Bu teknolojiler nasıl çalışır? İşte cevabı...

Haberin devamı için tıklayınız

Ece Seçkin'in Lambalar klibinin yayınlanmasıyla, internetteki kullanıcılar AR, VR, MR nedir sorusunu sormaya başladı. Sanal dünyanın gerçeklikle buluştuğu üç teknolojinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve geleceği nasıl etkileyeceğini sizler için araştırdık.

Üç boyutlu sanal evrenler yaratmanın tarihi, neredeyse modern bilgisayarların tarihi kadar eskidir. 1950'li yıllara kadar geri götürebileceğimiz teknoloji, zamanla gelişmiş ve neredeyse gerçekten ayırt edilemeyen görüntülerin oluşturulmasına kadar ilerlemiştir. Bu ilerleme zamanla üç boyutlu üretilen nesnelerin bilgisayar ekranlarından çıkartarak, gerçek dünyaya sanal nesnelerin yerleştirilmesine kadar ilerlemiştir. Üç boyutlu teknolojiler, Hollywood sinemasından bilgisayar oyunlarına, mühendislik alanlarından eğitime pek çok alanda kullanılmaktadır.