Dünyanın ilk karbondioksit bataryası geliştirildi:Peki bu sistem nasıl çalışıyor?

Dünyanın ilk karbondioksit bataryası üretildi. ABD’de de kullanılmaya başlayacak olan teknoloji, şebekede rüzgar ve güneş enerjisini depolamak için karbondioksit kullanıyor.

Dünyanın ilk karbondioksit bataryasının üreticisi olan İtalyan girişimci Energy Dome, dünyanın ilk karbondioksit bataryasını üretti.

Şirket ilk karbondioksit bataryasını Sardunya’da faaliyete soktu.

PEKİ BU SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Karbondioksit, ortam sıcaklığında basınç altında sıvı olarak yoğunlaştırılabilen ve depolanabilen birkaç gazdan biri. Bu sayede aşırı düşük sıcaklıklara gerek kalmadan yüksek yoğunluklu enerji depolamaya izin veriyor.

Bataryayı şarj etmek için atmosfere yakın sıcaklık ve basınçtaki Karbondioksit alınıp sıkıştırılıyor. Sıkıştırma sırasında oluşan ısı depolanıyor. Termal enerjisini kaybeden karbondioksit gazı ise sıvı hale geliyor.

Elektrik üretilmesi veya dağıtılması sırasında da sıvı karbondioksit ısıtılıyor ve güç üreten bir türbine güç sağlayan gaza dönüştürülüyor.

Bu süreçte tamamen sızdırmaz olan sistem sayesinde karbondioksit gazı her zaman tekrar kullanılmak üzere muhafaza edilebiliyor.

Maliyet bakımından oldukça düşük bütçelerle hayata geçirilebilen bu sistem aynı zamanda alan ve bölge farketmeksizin her yerde kullanılabiliyor.

Qualcomm’dan Galaxy S23’e özel hizmet Bilim ve Teknoloji SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri, yeni bir ihracat başarısı yakaladı Bilim ve Teknoloji Bin yıl sonra insanların nasıl görüneceği Mindy adı verilen bir modelle oluşturuldu Bilim ve Teknoloji Sabri Ülker Bilim Ödülü sahibini buldu Bilim ve Teknoloji Telegram'da zehir tacirleri Bilim ve Teknoloji Yerli ve milli yazılımlar gündemde Bilim ve Teknoloji Tarihin en büyük şifre sızıntısı yaşandı! Bilim ve Teknoloji Çin Ay'ın karanlık yüzüne indi Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji