Dünyanın en hızlı 10 treni: Hangi ülke açık ara ilk sırada?

Dünyanın en hızlı arabası, en hızlı uçağı ve en hızlı treni gibi ulaşım araçlarının hızları hep merak edilmiştir. Hızlı trenler ise uzun mesafeli toplu ulaşımda büyük bir kurtarıcı teknoloji olmaları yönüyle önemliler. Peki, dünyanın en hızlı treni hangisi?

Haberin devamı için tıklayınız

SHANGHAİ MAGLEV – ÇİN: 460 KM/SA

Maglev teknolojisi dünyanın en büyük şehirlerinden birinde toplu taşımada kullanılan bu tren. Kelimenin tam anlamıyla uçan ve dünyanın en hızlı trenlerden biri olan Maglev’in tekerlekleri bulunmuyor. Manyetik kaldırma teknolojisi sayesinde rayların üzerinde adeta uçtuğunu söylemek mümkün. Tren, 30 kilometrelik Pudong havalimanından şehir merkezindeki Longyang Yolu İstasyonu arasını 460 km/sa hızla sadece 7,5 dakikada alıyor. Süper güçlü mıknatısların üzerinde gittiği için yere değmediğinden dolayı sürtünme olmuyor bu özelliği de treni hem hızlı hem de son derece sallantısız hale getiriyor.

Çinli mühendisler 600 km/sa hıza ulaşabilen Maglev trenler geliştirmeye devam ediyorlar. Böylelikle ülkeyi boydan boya geçecek hatlar kurarak dünyanın en büyük ülkelerini hızlı trenlerle aşmaya hazırlanıyorlar.