Depremin büyüklüğü ve şiddeti farklı kavramlar mıdır?

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yerleşim bölgelerinin altından geçen fayların kırılmasıyla oluşması nedeniyle şiddetinin çok yüksek gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca Sözbilir depremin büyüklüğünün ve şiddetin arasındaki farkı anlattı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yerleşim bölgelerinin altından geçen fayların kırılmasıyla oluşması nedeniyle şiddetinin çok yüksek gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca Sözbilir depremin büyüklüğünün ve şiddetin arasındaki farkı anlattı. Sözbilir şunları söyledi:

- Depremin iki ölçeği vardır. Büyüklük ve şiddet. Büyüklük, deprem sırasında ortaya çıkan enerjinin büyüklüğünü belirtir. Şiddeti ise depremin insan kaynaklı yapılarla doğal yapılar üzerindeki hasar derecesini anlatır. Kahramanmaraş ve Elbistan depremileri 7.5 büyüklüğündeydi. Fakat bu depremler 11 şiddeti düzeyinde hasar yaptı. Bu hasarlar depremin şiddetinin 11'e ulaştığını gösteriyor.
Yerli otomobil Togg yollarda Bilim ve Teknoloji Togg'un yeni görüntüleri ortaya çıktı Bilim ve Teknoloji Çin elektrikli otomobilde lider Dünya Telegram'da zehir tacirleri Bilim ve Teknoloji Yerli ve milli yazılımlar gündemde Bilim ve Teknoloji Tarihin en büyük şifre sızıntısı yaşandı! Bilim ve Teknoloji Çin Ay'ın karanlık yüzüne indi Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji ZİHA ile ilaçlama daha verimli Bilim ve Teknoloji