Bilişim 500 ödülleri sahiplerini buldu

‘Evren boşlukları sevmez’ sloganı ile bu yıl 25’incisi yapılan, “İLK BEŞYÜZ BİLİŞİM ŞİRKETİ Araştırması” sonuçları, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Emek Sahnesinde düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

Abone ol

Bilişim firmalarının yapay zeka gelirleri önceki yıla göre yüzde 185 büyürken, bilişim 500 şirketlerinin geliri 716 milyar TL'ye ulaştı.

Bilişim 500 İlk beş yüz bilişim şirketi araştırmasının sonuçları açıklandı, 2023 yılının en başarılı şirketlerine ödüller verildi.

Bilişim 500 Ödül Töreni açılış programında; T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul, konuşmaları ile yer aldı.

- Şimdi Bilişim 500’ün bu sene 25’incisini yapıyoruz. Bizim sektördeki yegane araştırma raporu çıkıyor. Buradan. Bu da şu şekilde çalışıyor sektördeki firmaların ciro toplamlarını alıyoruz. Bunları kategorize ediyoruz dijital ortamda yapıyoruz. 83 tane ayrı kategoride sıralandırıyoruz. Bu kategorilerde firmaların ciro bazında birinci olanlarına da bu törenle ödüllerini veriyoruz. 

Araştırma kapsamında 6 ayrı kategoride birincilere ödülleri takdim edilirken, Türk şirketlerinin bilişim sektöründeki gelişiminin her geçen gün arttığı belirtildi.

- BTHaber başkan yardımcısı((((Listenin çok önemli bir kısmı türk şirketlerinden oluşuyor diyebiliriz. Hatta ve hatta şöylede bir trend var. Her sene sıralamaya giren aşağı yukarı 70 ila 80 arasında yeni şirket var. Ve bunların çoğu türk özellikle önemli oranda büyüme gösteren şirketlerde teknokentlerde faaliyet gösteren şirketler.

Bilişim firmalarının yapay zeka gelirleri önceki yıla göre yüzde 185 büyürken, bilişim 500 şirketlerinin geliri 716 milyar TL'ye ulaştı.

Gökbilim meraklıları Uludağ'da buluşuyor Bilim ve Teknoloji Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Bilim ve Teknoloji VPN kullananlar dikkat! Tüm bilgileriniz çalınabilir Bilim ve Teknoloji JAECOO 7 devrim niteliğinde Off-Road deneyimi için yollara çıkıyor! Bilim ve Teknoloji