30 Ağustos Zafer Bayramı kimlere tatil? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor?

Bağımsızlığın Zaferi: 30 Ağustos! Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde elde edilen büyük zaferi kutlamaya hazır mısınız? Coşkunun, birliğin ve vatan sevgisinin buluşma noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda tüm yurtta bayraklar dalgalanıyor, gönüller bir atıyor.

Abone ol

1924 yılında, Çal Köyü yakınlarındaki Dumlupınar'da Cumhurbaşkanı Atatürk'ün katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla ilk kez kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl da yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanacak.Peki 30 Ağustos resmi tatil mi, 30 Ağustos Çarşamba resmi tatil mi, yarım gün mü?

30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

30 Ağustos Zafer Bayramı ülkemizde her yıl resmi tatil olarak kutlanır. 30 Ağustos, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleşen Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığı günü simgeler.

Bu özel gün, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığını ve birlik ruhunu kutlamak için düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanır. 30 Ağustos tarihinde resmi kurumlar tatil olup, çeşitli törenler düzenlenir.

Konya Selçuklu Deprem Oldu! 5.0 Büyüklüğünde! 5N1K Camdaki lekeleri çıkarma tekniği. Leke ve iz kalmıyor. Camlar ayna gibi parlıyor... 5N1K 52 yıllık beraberlikte son sözler! 5N1K Gelen evrak dosyasına kaldırılmış ne demek? Yaşam