Huri Şahin kimdir?

Hollanda'da ilk Türk kökenli belediye başkanı Huri Şahin, yemin ederek resmen görevine başladı. Aslen Adanalı olan, Hollanda'nın Deventer kentinde doğan 47 yaşındaki Şahin, Rijswijk kentine belediye başkanı olarak atandı.

Huri Şahin kimdir?
Huri Şahin

Hollanda Rijswijk Belediye Meclisi Salı gün gerçekleştirilen oturumunda yeni belediye meclisi başkanını seçti. Meclisin aldığı kararla ilk kez bir Türk kadın belediye meclisi başkanı oldu. 

Hollanda'nın ilk Türk kadın belediye başkanı Huri Şahin; Kral Willem Alexander’ın Kraliyet Kararnamesi'ni imzalamasından sonra 12 Aralık 2022’de yemin ederek, Rijswijk Belediye Başkanlığı görevine başlayacak.

HURİ ŞAHİN KİMDİR?

Hollanda'nın yeni belediye başkanı Huri Şahi 47 yaşındadır. Hem siyasi çevrelerce hem de toplum içinde tanınan bir kişi olan Şahin, Deventer doğumlu. Şahin Vestia Denetleme Kurulu, Kamu Yönetimi Konseyi ve Amsterdam Ev Doktorları Denetleme Kurulu üyelikleri görevlerini yürütüyor. Bu yıl mart ayında Lokaal Rotterdam Vakfında direktör olarak göreve başladı. Siyasi kariyerine  2002 yılında Zoetermeer'de meclis üyesi olarak başladı. Şahin 2014-2018 yılları arasında Güney Hollanda Bölgesi vekili olarak da aktif olarak görev yapmıştır.

Hollanda