Hasan Kumdakçı kimdir?

'Tamburalı Paşa' son yolculuğuna uğurlandı. Önceki dönem Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan emekli Korgeneral Hasan Kumdakçı, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Tamburalı Paşa olarak bilenen Emekli Korgeneral Hasan Kumdakçı İstanbul'da ebediyete uğurladı.

Kumdakçı için Üsküdar Büyük Selimiye Camii'nde askeri tören düzenlendi. Korgeneral Hasan Kumdakçı'nın kızı Ömür Gülsen Özbahar, taziyeleri kabul etti.

Vatan Partisi'ni temsilen İstanbul İl Sekreteri Okan Özkan törende hazır bulundu.. Önceki dönem Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Kumdakçı'nın naaşı cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ da katıldı.

Emekli Korgeneral Kumdakçı Türkiye’nin yetiştirdiği önemli askerlerden biri.

Kumdakçı, 1957'de Kara Harp Okulu'ndan piyade asteğmen rütbesiyle mezun oldu. Ağrı, Kıbrıs ve Siirt'teki görevlerinden sonra 1986'da Özel Harp Dairesi başkanlığına atandı. 20 Mart 1995'te terör örgütü PKK’ya ağır darbe vurulan Cudi Dağı Operasyonu ile sınırda ve Irak'ın kuzeyindeki birçok harekatı yönetti.

1996’da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı yapan Kumdakçı, 14 Ağustos 1996 günü Rum Solomos Solomou’nun Türk bayrak direğine tırmanırken vurulup engellenmesi emrini verdi.


Kıbrıs Rum Kesimi’nin başvurusu üzerine Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı.

# hasan kundakçı # Tamburalı Paşa